5 Ocak 2021 Salı

Akciğer Kanseri Hastaları Ne Yapmalı Ne Yapmamalı - Öneriler

Akciğer Kanseri Hastaları Ne Yapmalı Ne Yapmamalı - Öneriler

Bu başlıkta sizlere akciğer kanseri hastalarının yapması gerekenleri ve yapmaması gerekenleri sizleri sıkmadan izah etmeye çalışacağız.


akciğer kanseri hastaları ne yapmalı







Akciğer Kanseri Hastaları Ne Yapmalı?

*Bu hastalığı olanların en sık yaptığı yanlışlardan biri doktorunun söylediklerinin dışına çıkmaları. Akciğer Kanseri Hastası olanlar kesinlikle doktorlarını dinlemelidir. 

*Bu hastalar morallerini yüksek tutmak zorundalar. Çünkü Tedavinin destekleyici unsurlarından biri bu hastalığa sahip olanların morallerinin iyi olması. Bu sebeple lütfen kendinizi gereksiz şeylere stres yapmayın. Eğer hasta yakınıysanız hastamızı üzecek davranış ve tutumlardan uzak duralım. Ona moral verecek sözler sarf edelim. Hastamıza "iyileşeceksin merak etme" gibi cümleler sarf etmek çok zor olmamalı. 

*Hastalar eğer kemoterapi alıyorsa internette okuduğu ya da konu komşunun önerdiği bitkisel ilaç ve tedavilerden uzak dursun. Çünkü bu tür önerilerin çoğu gerçek değil. Umut tacirlerinin uydurduğu şeyler. Biz doktorumuza güvenelim. 

*Hastamız sağlıklı beslenmeli. Sigara, uyuşturucu, alkol gibi kötü maddelerden uzak durmalı. Ağzına bile sürmemeli. Ayrıca doktoruna danışarak takviye vitaminler almalı. 

*Dengeli ve düzenli beslenmeli. Düzensiz beslenme hastalığın ilerlemesine neden olur. Günde 3 öğün ve sağlıklı beslenmek çok önemli. Bizi yoracak aşırı yağlı yiyecekler tüketmemeliyiz.

*İmkanı olanlar yoga gibi içimizi açan bizleri ferahlatan şeylerle ilgilenmeli. İmkanı olmayanlar ise telkin videolarından faydalanarak vücuduna sürekli "iyileşeceğim" telkini vermeli. Telkinin ne demek olduğunu ve nasıl yapıldığını araştırabilirsiniz.

*Spor yapmalı. Mümkünse günde en az 10 dakika yürümeli. Mümkün değilse zorlayarak da olsa 5 dakika yürümeli.

*Moralinizi yüksek tutmak için çeşitli filmler izleyebilir boş vakitlerinizde neşenizi yerine getirecek aktiviteler yapabilirsiniz.

*Mümkünse akrabalarımızla sık sık bir araya gelelim. Çevremizde insanlarla çokça sohbet edelim. Sohbet etmek içimizi dökmek bizi rahatlatacağı için tedavi sürecimize katkı sağlar.

Akciğer Kanseri Hastaları Ne Yapmamalı?


*Bu hastalar kesinlikle bitkisel ilaç adı altında hiç bir maddeyi doktoruna sormadan kullanmamalı. Bu sizin için ölümcül olabilir.

*Sigara içmemeli. Akciğer kanserinin yüzde doksan dolaylarında sigaradan kaynaklandığı bilimsel olarak bilinen bir gerçek. Bir sigara bile kanserin tüm yayılmasına sebep olabilir. Sigara içilen ortamlardan uzak durmalısınız.

*Kemoterapi sürecinde doktorun size yasakladığı meyveleri tüketmemelisiniz. Çünkü o meyveler kemoterapinin etkisini azaltır ve tedavinizi olumsuz etkiler. 

*Umutsuzluğa kapılmamalı, tedavi olacağınıza inanmalısınız. Bu hastalıktan tamamen kurtulan binlerce insan var. Neden siz de onlardan biri olmayasınız. Ayrıca Tıp artık gelişti. Bir kaç seneye kadar kanser deyince ölüm değil tedavi aklımıza gelecek. 

Yazımız burada sona erdi. Yazımızı beğendiyseniz yorumlardan fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

Etiketler: Akciğer kanseri hastaları ne yapmalı, ne yapmamalı, öneriler




İfadelerEmoticon